Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av Jessica - 4 augusti 2009 22:01

Vad underbart! Jag och sönerna sov till klockan NIO! LYX! (Visserligen var jag uppe vid fyra på toa plus tog en värktablett, men jag somnade om så gott...)

Solen sken från ganska blå himmel, några ullíga vita moln, annars toppenväder! SOMMAR! Jag har haft fullt ös denna vecka, jag bara laddar och samlar energi. Den måste räcka över hela vintern!

Vi (jag och sönerna) åkte till stranden. Vi ville bada lite. Tre små båtar tog vi med, som vi lekte med ute i det varma vattnet. Måste varit omkring 22-23 grader iaf.  Jag badade minst fyra gånger och frös inte det minsta. När jag inte sprang och letade efter en av båtarna fick jag plocka upp min våghalsige son (lillemannen) som tror han kan hoppa i från bryggan och simma...Vi hade himla kul ändå, alla tre. Inga bråk, förutom lite obligatoriskt retstickeri av storebror då... ;O)

Slogs av hur folk låter...Jag menar hur FÖRÄLDRAR låter nu för tiden...Är det någon som lagt märke till att föräldrar är mer irriterade och gapiga på sina barn numera? När jag var liten, inte satt en pappa och vrålade på sin son att han "fanemej skulle ge fan i att sanda ner alla jävla handdukar, för det hade han sagt tusen gånger" Eller "nu går vi, hör vad jag säger, jag är så TRÖTT på ditt jäkla tjat" och "Du ska väl lära dej lyssna någon gång din lilla gnällapa" Dessa citat är alltså riktiga, jag har hört folk (föräldrar) säga så till sina barn. Och de verkar heller inte bry sej att andra hör! Vad är det med folk??? Har man sänkt ribban så lågt att man inte ens orkar skärpa till sej bland folk?  (Stackars små barn) Det är inte bara på stranden jag lagt märke till alla sura, irriterade och gnälliga föräldrar; nej de är på stan, i leksaksaffären, mataffären, på MCD och vart man än går. Alltid är det minst en som gapar och låter riktigt otäck (en förälder) och oftast är det papporna. Jag får ont i magen...Men samtidigt, man är kanske lite så själv? Stressad, ont, retstickor till syskon som retar upp någon som illtjuter och vi missar färjan/bussen eller tandläkartiden...Nåja, det där var bara en parentes. Jag har reagerat på att det blivit gnälligare och otåligare bland föräldrarna än när jag var liten, vad tycker ni???

Jag har jagat runt efter min son (den lilla) halva dagen, T har lekt en stund med en klasskompis som otippat var på stranden idag, och handlat. Och bakat pajer. En gav jag min morbror. Nu sover Bille nere vid mina fötter. Han har blivit lite röd av solen idag. Han har lite blek hy (efter sin pappa) så jag brukar smörja honom med typ skyddsfaktor 40, men idag hade jag (slarvigt nog) bara ett stift med 8 i skydd...Han verkar inte må dåligt iaf, och imorgon ska jag se till att ha starkare skydd, OM solen fortsätter att skina. Jag längtar INTE till jobb och skola. Jag behöver denna ledighet. ÅH SÅ SKÖNT med sommar sol och bad!!!

Imorgon blir det lite jobba ändå. Ska möta upp rörmokaren nere i föreningen där jag är ordförande, och gå igenom vilka rör som skall bilas upp och bytas ut. Vi har stopp nere i den källaren var och varannan vecka, och det blir tokdyrt. Men efter det ska jag till stranden igen.

På torsdag ska vi med exet till Kolmården. Det känns lite underligt att åka på semesterutflykter med honom, samtidigt som det känns helt naturligt. Skum känsla... För barnens skull (främst för den lille vars pappa det är) så är det bara bra att vi har en bra relation. Men vissa dåliga sidor kommer ju fram när man reser långt och ska sova i samma stuga/rum. Och då undrar man vad man sysslar med...Men över lag så har det gått bättre än väntat, och jag tycker faktiskt att han är "skyldig" oss detta; att vara snäll och se till att vara trevlig och aktiv SAMT vara med och stå för lite kostnader för en gång skull!!! Han har ändrat sej ordentligt sedan vi separerade, men en hel del saker finns ju kvar (som jag retar mej ordentligt på). Men ska man vara sams och fungera så måste man ju bjuda till. Men det måste även han. O behöver skärpa till sitt språk! Idag sa min son: "Titta, går mitt i vägen, är de dumma i huvudet eller?" (Det var ett par med barnvagn som gick på övergångsstället för grön gubbe!) Han har åkt bil med sin pappa för mycket helt enkelt. Hårresande!!! Bille vet ju själv inte vad han säger; han gör som pappa, det är säkert rätt...

När jag berättade detta för O gapskrattade han. Jag ser inte det roliga i att min snart tre år gamla son låter på det viset!!!

Nej, nu vill jag nog försöka sova lite. Ha det gott!

Lev väl.

Presentation


Välkommen! Är en energisk 3-barnsmamma, med tre nackoperationer i bagaget... Lever ett hyfsat bra liv,trots smärtor. Tränar genom stavgång med bungypumpstavar. Ridning är min stora passion, trots allergi. Rider på ryska basjkirer

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Om det vore val idag, vilket parti skulle du rösta på då???
 Feministisk initiativ
 Vänstern
 Moderaterna
 Centern
 Sossarna
 Piratpartiet
 Kristdemokraterna
 Sverigedemokraterna
 Folkpartiet
 Pensionärspartiet
 Junilistan
 Något annat bättre parti som kommer snart
 Inte rösta alls, strejka på sofflocket

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards